Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

Zlomená ruka již dovolenou a koupání neohrozí. Místo těžké sádry nabízí na AGEL Hornické poliklinice v Ostravě komfortní fixaci z karbonových vláken

19.2.2024

OPENCAST je vyroben z karbonových vláken a přináší zcela nový komfort pro pacienty při léčbě zlomenin končetin. Tato novinka má pro pacienty oproti klasické sádře několik výhod, a to především to, že je lehká, prodyšná, je pevná a přesto netlačí. Pacienti se s ní mohou koupat, nebo si užívat vodních radovánek.

Před fixací na zlomeninu se OPENCAST zahřeje ve speciální troubě a poté se vytvaruje na pacientovu končetinu. Fixace se provádí pomocí svorek, které skelet drží při sobě. Lékařka chirurgické ambulance AGEL Hornické polikliniky MUDr.  Jaroslava Vronská vysvětluje: „OPENCAST se zahřívá přibližně 3 minuty, poté se teplý nasazuje na ruku. Je to rychlé a efektivní jsem ráda, že tuto novinku můžeme našim pacientům nabídnout,“ a dodává: „Dalším velkým benefitem je že během doby hojení vidím i stav pokožky, což mi běžná sádra nedovoluje. V případě nutnosti se pak dá opakovaně nahřát a přiložit.“ Po zahojení končetiny lékař jednoduše plastové svorky odstraní speciálními kleštěmi a OPENCAST sundá. 

 

Díky high-tech materiálu je OPENCAST prodyšný a pacienta již nemusí trápit zápach ani svědění. Samotné mytí je bezproblémové a postačí vysušení ručníkem nebo fénem. Aplikace OPENCASTu je vhodná pro méně komplikované zlomeniny zápěstí a vlasových zlomenin ruky. Použití tohoto typu fixace je nutné vždy konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.

AGEL Hornická poliklinika nabízí OPENCAST všem svým pacientům, u kterých jeho použití schválí ošetřující lékař. Cena jednoho OPENCASTU včetně jeho sejmutí je 2 500 Kč.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: