Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

AGEL Hornická poliklinika v centru Ostravy nabízí pacientům nové vyšetření. V neurologické ambulanci lékaři poskytují EEG metodu pro vyšetření mozkové aktivity

15.8.2023

Elektroencefalografie (EEG) je metoda sloužící ke sledování mozkových funkcí. Toto vyšetření nemá žádnou kontraindikaci, není nutná žádná speciální předchozí příprava a trvá 20-30 minut.

„Výhodou standardního EEG vyšetření je neinvazivita, možnost opakování bez významné zátěže pacienta,“ představuje blíže vyšetření MUDr. Karolína Ermisová, lékařka neurologického oddělení AGEL Hornické polikliniky. „Vyšetření indikujeme nejčastěji u pacientů se záchvatovitými poruchami vědomí epileptické i neepileptické povahy, také u pacientů s postižením mozku například po cévní mozkové příhodě, při neuroinfekčních, neurodegenerativních onemocněních, u nádorů mozku, u poúrazových stavů nebo u pacientů s bolestmi hlavy,“ jmenuje MUDr. Ermisová.

 

Dostupnost EEG vyšetření přímo v neurologické ambulanci AGEL Hornické polikliniky přináší pacientovi výhodu, že se nemusí k vyšetření objednávat v jiném zdravotním zařízení. Hodně pacientů bydlí zejména v blízkém okolí AGEL Hornické polikliniky a nemusí tak za vyšetřením dojíždět. „Pro nás, lékaře popisující EEG záznam je výhodné, že po natočení máme záznam ihned k dispozici, takže pokud je třeba něco vyhodnotit v “akutnějším” režimu, nemusíme čekat na dodání výsledků z jiného pracoviště,“ pochvaluje si MUDr. Ermisová.

 

Neurologická ambulance provádí EEG vyšetření všem pacientům, kterým je toto vyšetření doporučeno a mají žádanku i z jiných zdravotnických zařízení. Pacienti se k vyšetření mohou objednávat na tel. čísle: 597 454 265.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: