Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

Dýchání jako priorita: Dny spirometrie na AGEL Hornické poliklinice vyšetří lidem plíce

14.6.2023

K příležitosti celosvětového Dne spirometrie si plicní ambulance AGEL Hornické polikliniky na Sokolské třídě v centru Ostravy připravila pro širokou veřejnost hned tři Dny spirometrie, ve kterých nabídne lidem možnost nechat si bez nutnosti předchozího objednání vyšetřit plíce.

Ve dnech 19., 20. a 21. června, vždy v časech 7:00 – 11:30 a 12:00 – 14:00, si mohou zájemci nechat změřit kapacitu svých plic v AGEL Hornické poliklinice. Toto vyšetření se bude provádět v plicní ambulanci, která se nachází v 1. patře budovy. Zvány jsou především osoby, které prodělaly covid-19, kuřáci, sportovci s vyšší fyzickou zátěží či lidé s dlouhodobými problémy s dechem či kašlem.

 

„Chceme lidem připomenout, že dýchání je základní životní potřebou, plíce jsou důležité a prevence je často zanedbávána,“ říká MUDr. Ivan Gojz plicní ambulance AGEL Hornické polikliniky a dodává: „Dny spirometrie jsme si připravili nejen pro osoby, které dlouhodobě trápí respirační onemocnění, ale pro všechny, kteří se chtějí dozvědět, jak silné jsou jejich plíce. Lidé se často vyhýbají vyšetřením, protože se bojí toho, co je čeká. Spirometrie je však vyšetření zcela bezbolestné. Pacient pouze dýchá do přístroje, který zaznamenává objem a rychlost vzduchu vydýchaného za určitý čas. Toto vyšetření zabere maximálně 10 minut.“

 

Ve Dnech spirometrie není třeba mít žádanku a na vyšetření lze přicházet bez objednání.

 

Světový den spirometrie vyhlašuje každoročně Evropská plicní nadace při Evropské respirační společnosti a připadá na 27. června.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: