Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

Světový den diabetu: Bez objednání si zájemci mohou v pondělí přijít na AGEL Hornickou polikliniku změřit nejen hladinu cukru v těle

10.11.2022

V pondělí 14. listopadu si na AGEL Hornické poliklinice připomeneme Světový den diabetu. Cílem tohoto projektu je zvýšit povědomí o typech cukrovky a zvýšit počty prevencí.

Mezinárodní diabetologická federace zvolila 14. listopad jako den diabetu na počest kanadského lékaře Fredericka Bantinga, který objevil inzulin. „V České republice je cukrovkou nemocných asi 10 % obyvatel a jejich počet roste. Osvěta je důležitá a věřím, že o Světový den diabetu na naší poliklinice bude zájem a lidé zvýší péči o své zdraví,” říká hlavní sestra Alena Křižáková a k tématu dále dodává: „Je důležité si uvědomit, že v případě podcenění léčby nebo dokonce neléčení cukrovky, se mohou poškodit tkáně očí, ledvin, periferních nervů a cév.“

Všichni zájemci, které zajímá hodnota cukru v krvi, mohou přijít do vestibulu AGEL Hornické polikliniky na Sokolské třídě v pondělí mezi 7:30 až 11:30 hodin. Sestřičky zde změří nejen hladiny cukru, ale také tlak a zároveň budou dávat rady, co udělat pro snížení rizika diabetu 2. typu. Jediná podmínka pro zjištění hladiny cukru v krvi je přijít nalačno.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: