Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

Tým praktických lékařů AGEL Hornické polikliniky posílili manželé, kteří spolu pracují již 13 let

10.6.2022

AGEL Hornická poliklinika přivítala nové kolegy, kteří rozšířili tým praktických lékařů pro dospělé. Manželé MUDr. Jiří Manoušek a MUDr. Marie Manoušková mají bohaté pracovní zkušenosti, po téměř 30 letech praxe se rozhodli odejít ze svých soukromých praxí a nastoupit jako zaměstnanci polikliniky.

V poslední době dochází k velkému úbytku všeobecných praktických lékařů, proto se po mnoha letech soukromé praxe rozhodli pracovat i nadále, a to jako zaměstnanci AGEL Hornické polikliniky bez nutnosti starostí s podnikáním. „Pracovala jsem jako soukromá praktická lékařka se všemi starostmi, které sebou podnikání přináší. Vybudovala jsem tři ordinace všeobecného praktického lékaře a předala je dceři a zeti, kteří pracují v oboru,“ vysvětluje MUDr. Marie Manoušková.

Lékařka Marie Manoušková má s prací praktického lékaře pro dospělé mnohaleté zkušenosti, posledních 28 let pracovala jako soukromá praktická lékařka. Rovněž je v rámci svého členství ve Sdružení praktických lékařů ČR krajskou koordinátorkou vzdělávání pro praktické lékaře Moravskoslezského kraje a členkou organizačních výborů.

MUDr. Jiří Manoušek má rovněž množství zkušeností. Praktickému lékařství se věnuje už více než 13 let. „Dříve jsem pracoval na ARO ve Vítkovické nemocnici, pak na ARO v Městské nemocnici Ostrava, zkušenosti mám také jako lékař rychlé lékařské služby. V roce 2009 jsem si pak udělal atestaci ze Všeobecného praktického lékařství a pracoval jsem jako praktický lékař,“ popisuje MUDr. Jiří Manoušek.

Manžele Manouškovy to už od dětství táhlo k medicíně a lékařství. V mládí se setkávali s nemocnými rodinnými příslušníky, a tak se oba rozhodli pro studium medicíny. Na škole se také seznámili. Na práci je nejvíce baví nutnost neustálého vzdělávání. „Medicína jde stále dopředu a člověk si tak musí pořád osvěžovat nové poznatky. Nejdůležitější je pro nás samozřejmě spokojenost pacienta,“ říká MUDr. Jiří Manoušek.

Jako manželé spolu tráví čas samozřejmě nejen v ordinaci. „Jsme spolu skoro pořád. V létě rádi jezdíme na kole, máme rádi turistiku, plavání, práci na zahradě a v zimě jezdíme na běžky,“ usmívá se paní Marie.

A jak vnímají nové pracovní prostředí? „Překvapila nás vstřícnost a obětavost nejenom vedení polikliniky, ale i všech zaměstnanců, kteří nám pomáhali a pomáhají v zařizování a provozu našich ambulancí. Za to jim moc děkujeme,“ uzavírají manželé.

Ordinace manželů Manouškových sídlí v budově A v nově zrekonstruovaných prostorách AGEL Hornické polikliniky, kde se dříve nacházela dětská ambulance. Obě ordinace přijímají nové zájemce o registraci. V případě zájmu kontaktujte sestřičku na tel. 597 454 191, popř. e-mailem na lydie.bajakova@hpo.agel.cz či petra.vasutova@hpo.agel.cz.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: