Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

Mají zájem o vakcínu, ale cestu do očkovacích center nezvládnou. Nemohoucím občanům pomáhají zaměstnanci z AGEL Hornické polikliniky

16.12.2021

Na základě požadavku o spolupráci mezi Moravskoslezským krajem a AGEL Hornickou poliklinikou začali zdravotníci očkovat občany, pro které je návštěva zdravotnického zařízení velice obtížná. Zároveň zdravotníci očkují od tohoto týdne přímo na poliklinice nejen zájemce z řad pacientů praktických lékařů.

„Podávání očkovacích látek v domácím prostředí u imobilních občanů jsme se rozhodli zrealizovat na základě požadavku úřadu Moravskoslezského kraje. Jedná se o občany, kteří neopustili i několik let svůj byt. Velkým problémem je pro ně i transport sanitkou do zdravotnického zařízení,” potvrzuje Alena Křížáková, hlavní sestra AGEL Hornické polikliniky sídlící v centru Ostravy v ulici Sokolská. V úterý 14. prosince tak tým složený lékařem a všeobecnou sestrou vyrazil k prvním klientům do centra Ostravy a do Štědrého dne pak ještě zdravotníci naočkují zájemce o vakcínu proti onemocnění covid-19 v Porubě, Hrabůvce, Zábřehu i v nedalekém Vratimově, Šenově či Klimkovicích. Část pacientů se zájmem o očkování je také v okrese Opava.

„Jedná se převážně o posilující dávky, ale aplikujeme také prvovakcinace. Očkování v terénu bude fungovat minimálně několik týdnů, protože budeme pacientům podávat následně i druhou a třetí dávku vakcíny. Za klienty do domácí prostředí budeme dojíždět tak dlouho, dokud to bude zapotřebí,” ubezpečuje hlavní sestra.

Od pondělí 13. prosince navíc zdravotníci AGEL Hornické polikliniky začali očkovat i pacienty praktických lékařů a nejen ty. „Naočkujeme u nás každého, kdo bude mít zájem a bude splňovat daná kritéria,” dodává Alena Křížáková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: