Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

AGEL Hornická poliklinika slaví 60 let! Denně zde dochází 800 pacientů a již brzy čeká budovu velká proměna

9.9.2021

Kulaté výročí si v letošním roce připomíná Hornická poliklinika v centru Ostravy, která vznikla před 60 léty. Významný poskytovatel zdravotní péče v moravskoslezské metropoli je dnes pátým rokem součástí skupiny AGEL. Jsou připravované projekty, které ocení pacienti i zdravotníci, neboť současný provozovatel hodlá investovat nemalé finanční prostředky. Nejdříve však AGEL Hornická poliklinika v ulici Sokolovské oslaví v polovině září šest úspěšných dekád zdravotní péče.

„K 60. výročí jsme připravili na úterý 14. září vernisáž výstavy historických fotografii a dětských kreseb s tematikou zdravotnictví a současně setkání zaměstnanců a pamětníků, kteří byli u zrodu tohoto zařízení,” přibližuje obsah oslav Bc. Josef Grochol, MBA, ředitel AGEL Hornické polikliniky.

Ta od roku 1961 fungovala jako zdravotnické zařízení pro zaměstnance OKD a hned z počátku provozu se jednalo o špičkové pracoviště. Jak odhaluje například historický dokument v podobě návštěvní knihy, péči zdejších odborníků vyhledávali v druhé polovině 20. století pacienti z celého světa. V současnosti rozsáhlé spektrům péče využívá denně 800 pacientů docházející do jedné z 21 ambulancí, ve kterých pracuje celkem 76 zdravotníků a další lékaři pracují v 8 externích ambulancích. „Nejvíce vytíženými pracovišti jsou ordinace všeobecných praktických lékařů, ambulance plicní a interny dále pak rehabilitace a oddělení klinické biochemie a rentgen,” říká ředitel Grochol.

Společnost AGEL provozuje Hornickou polikliniku pátým rokem a po celou tuto dobu je významným investorem do zdravotnické péče a další velké projekty polikliniku čekají, což potvrzují slova ředitele: „Po celé době šedesátiletého trvání Hornické polikliniky je společnost AGEL prvním významným investorem, který bude zásadně investovat do obnovy budovy. V následujících letech by mělo dojít k realizaci postupných rekonstrukcí a obnovy budovy i jejího okolí. Celkové očekávané investice do objektu, které jsou v řádech desítek miliónu korun. Současně s tím bude probíhat i estetizace vnitřních prostor polikliniky a významné investice do zdravotní techniky,” uvádí s tím, že pro další období je v plánu i rozšíření o další odbornosti, které by dále doplnily stávající ambulance a jejich spektrum dále rozšířily.

Výročí 60. let Hornické polikliniky bude od 14. září v budově připomínat několik týdnů výstava historických fotografií ilustrující nejen její počátek. „A co bych popřál poliklinice? Aby se všechny připravované investice realizovaly a poliklinika „omládla“ pro dalších minimálně šedesát let. Zároveň jiípřeji spokojené zaměstnance, kteří jsou srdcem Hornické polikliniky a především vyléčené a spokojené pacienty,” zmiňuje na závěr Bc. Josef Grochol, MBA.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: