Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

Nové přístroje v AGEL Hornické poliklinice zkvalitní a zpřesní vyšetření pacientů

18.8.2021

Hned dvě novinky má interní ambulance AGEL Hornické polikliniky v Ostravě. Nové přístroje v hodnotě 120 tisíc korun pomůžou lékařům zkvalitnit a zpřesnit diagnostiku vyšetření.

První novinkou je ultrazvuková sonda, která nahradila starší přístroj a využívá se při vyšetření břišních orgánů na interní ambulanci. Ultrazvukové vyšetření břicha zahrnuje vyšetření jater, žlučníku, žlučových cest, slinivky břišní, ledvin, sleziny, močového měchýře, prostaty, břišní aorty, portální žíly, přítomnosti tekutiny v dutině břišní neb poruch střevní pasáže. „Nová sonda přístroje Vivid S5 zkvalitní obraz, zrychlí a zpřesní diagnostiku vyšetření orgánů dutiny břišní. Nejčastěji diagnostikujeme žlučníkové a ledvinové kameny, ztučnění jater, cysty jater, ledvin, zbytnění prostaty nebo také nádory,“ vysvětluje lékař interní ambulance AGEL Hornické polikliniky MUDr. Otmar Konvička.

Druhou novinkou interní ambulance je nový přístroj EKG. Výměna přístroje byla nutná z důvodu maximálního vytížení předešlého přístroje, který sloužil v každodenním provozu 10 let. Výhodu nového přístroje pocítí pacienti i lékaři. „Nový EKG přístroj EDAN SE 1201 nám umožňuje nepřetržitě sledovat EKG křivku na monitoru přístroje, což původní přístroj neumožňoval. Z hlediska léčby, je toto nepřetržité sledování výhodné pro bezpečnou nitrožilní aplikaci léků u poruch srdečního rytmu,“ pochvaluje si lékař interní ambulance. 

Ambulance poskytuje péči a vyšetření v oboru interního lékařství a diabetologie. Interní ambulance provádí vyšetření preventivní, předoperační, kontrolní, vyšetření dutiny břišní ultrazvukem, vyšetření zažívacího traktu endoskopicky – gastroskopie, ECHO vyšetření a zátěžové EKG – ergometrie. Péče o pacienty interního oddělení je zkvalitněna přístrojem k ambulantnímu 24 – hodinovému měření krevního tlaku (tzv. tlakový Holter), který umožňuje sledovat měnící se hodnoty krevního tlaku v průběhu běžných aktivit vyšetřovaného, ve dne i ve spánku. Rovněž disponuje modernizovaným fibroskopem, novým sonografickým přístrojem a defibrilátorem Paramedic.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: