Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

Budoucím maminkám na Hornické poliklinice slouží nový sonograf

3.7.2018

Kvalitnější vyšetření těhotných žen nyní nabízí gynekologická ambulance Hornické polikliniky, která je členem skupiny AGEL. Díky novému digitálnímu ultrazvuku mohou zdravotníci u budoucích maminek sledovat nenarozená miminka ještě detailněji a s vyšší přesností. Nový moderní ultrazvuk, který nahradil starší typ, přišel zdravotnické zařízení na půl milionu korun.

„Kvalitu vyšetření ocení jak budoucí rodiče, tak samotní lékaři, kteří s jeho pomocí mohou odhalit například vrozené genetické i jiné vady u nenarozených miminek. S pomocí nového přístroje lze pořídit i kvalitní záznam a 2D fotografie plodu v děloze,“ říká ředitel Hornické polikliniky Ing. Přemysl Kantor, MBA.

V průběhu těhotenství každá žena absolvuje sérii povinných ultrazvukových vyšetření, která sledují zdravotní stav potomka a často mohou prozradit například také jeho pohlaví. Ultrazvukové vyšetření poskytuje nastávajícím rodičům za příhodných podmínek obraz dítěte, na kterém jsou viditelné detaily. „Obrázek z ultrazvuku dnes poptává většina maminek i otců. Ideální termín pro 2D ultrazvuk je mezi 17. a 28. týdnem těhotenství,“ dodává ředitel.

Pacientky se mohou do gynekologické ambulance Hornické polikliniky objednávat na telefonním čísle 597 454 255.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: