Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 597 454 111

O nás

Pacienty i zaměstnance Hornické polikliniky vozí nový výtah

4.4.2018

Pacienti Hornické polikliniky v Ostravě, stejně jako její zaměstnanci či návštěvníci, mají nově k dispozici modernější a spolehlivější výtah. Zařízení v hodnotě přes 1,5 miliónu korun umožňuje přepravu osob i na lůžkách a pro pacienty i zaměstnance znamená vyšší komfort i lepší bezpečnost při přepravě mezi jednotlivými ambulancemi.

„Hlavním důvodem výměny výtahu bylo zajištění lepší dostupnosti k ambulancím našim imobilním pacientům. Také nevyhovující technický stav a častá poruchovost původního zařízení neodpovídala potřebám našich klientů. Nový výtah je oproti původnímu prostornější, má vyšší nosnost, je modernější, ale především daleko bezpečnější, spolehlivější a přidává na komfortu,“ shrnuje hlavní výhody nového zařízení Jan Škulavík, vedoucí správy majetku Hornické polikliniky, která je členem skupiny AGEL.

Na rozdíl od původního výtahu, ten nový navíc díky stavebním úpravám umožňuje přístup pacientů i záchranných složek do všech podlaží objektu Hornické polikliniky, což před rekonstrukcí nebylo možné. Zároveň se více než dvojnásobně zvýšila jeho nosnost, což umožňuje přepravu vyššího počtu osob najednou. „Původní výtah měl nosnost 500 kilogramů, zatímco ten současný unese až 1150 kilogramů najednou. Díky tomu může ve výtahu v jeden okamžik cestovat až 15 osob,“ popisuje Jan Škulavík.

Celá investice přišla polikliniku na více než 1,5 miliónu korun a výhody přinese jak pacientům, tak i personálu. „Pacienti se v nových moderních výtazích jistě budou cítit klidnější a prostředí pro ně bude příjemnější. Zaměstnanci pak kromě lepší estetiky ocení i spolehlivost a vyšší komfort při manipulaci s pacienty na vozíčcích a na lůžkách,“ uzavírá ředitel Hornické polikliniky Ing. Přemysl Kantor, MBA.

 

 

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: